Plads til syv personer - pris: 134.000 kr.

20. marts 2013

Automobile Dacia blev grundlagt i 1966, navngivet efter den historiske provins Dakien, i det nuværende Rumænien. Nu har producenten fået grønt lys i Danmark, og 13. april åbner 33 nye Dacia forhandlere dørene op til et åbent-hus arrangement for at introducere det rumænske bilmærke.

Renaults datterselskab Dacia, vil nu introducere et udpluk af sine modeller på det danske bilmarked. Det sker efter megen omtale af mærket, der i sær har fået kritik for deres sikkerhedsniveau. Forbrugerorganisationen FDM har bl.a. meldt ud, at de på nuværende tidspunkt ikke kan anbefale modeller fra Dacia, grundet sikkerhedsniveauet.

Danskerne vil have billige biler. Det har de sidste par års bilhandel vist, og producenterne har fulgt trop, med stor priskonkurrence på i sær de helt små biler. Med Dacia på markedet, kan det kun forventes, at priserne vil blive presset yderligere. Den første model der bliver introduceret i Danmark er Dacia Lodgy, der har plads til syv personer, og kun koster den nette sum af 134.000 kr.

Det er endnu ikke oplyst, om Renault vil tilbyde Dacia modeller som leasing, men mon ikke det vil blive muligt, at få en billig leasingaftale på en rummelig bil.

Trods Dacias lave priser, udgør producenten godt 10 % af Rumæniens samlede eksport.