13. marts 2013

Europark har siden marts 2010 opkrævet ulovlige rykkergebyr i forbindelse med udstedelse af parkeringsbøder. Det er nemlig ikke sikkert at man har modtaget en parkeringsbøde, bare fordi parkeringsvagten har placeret den i vinduesviskeren.

4. marts 2010 fastslog Højesteret, at rykkerproceduren var ulovlig, eftersom bevisbyrden vil ligge hos parkeringsselskabet. Alligevel har Europark fortsat proceduren, helt ind til januar i år, hvor Sø- og Handelsretten underkendte Europarks praksis, med at lægge gebyr på første rykker. Derfor er Forbrugerombudsmanden og Europark blevet enige om, at Europark skal tilbagebetale de gebyrer, der har været på den første rykker siden marts 2010.

Europark vil sende brev ud til alle de kunder der er blevet pålagt et gebyr på første rykker, hvori bilisten opfordres til at sende kontooplysninger til Europark inden tre måneder, således de 100 kr. kan tilbagebetales. Når de tre måneder er gået trækker Forbrugerombudsmanden sig ud af sagen, men det skal dog understreges at der stadig er mulighed for selv at kræve en tilbagebetaling af gebyret efterfølgende, så længe tilbagebetalingskravet ikke overskrider forældelsesfristen på tre år efter opkrævningen af rykkergebyret.

Det er dog kun gebyret på den første rykker der bliver tilbagebetalt. Rykkergebyret på andet og tredje brev har overholdt bestemmelserne i renteloven, og tilbagebetales derfor ikke.