KTM's gaderacer i civil

18. marts 2013

Ved det netop afholdte motorshow i Geneve, præsenterede den østrigske gaderacer producent, KTM, deres X-Bow i en ny udgave, GT.

X-Bow GT

KTM X-Bow GT er baseret på deres tidligere model X-Bow R, der tidligere er blevet udnævnt som "Supersportscar of the 21st century". Tidligere har det været nødvendigt at have styrthjelm eller andet beskyttelsesudstyr på, for at kunne betjene X-Bow modellerne, men med GT'en har KTM forsøgt at gøre modellen mere tilegnet til det civile. Nu er der nemlig blevet monteret en forrude, der desuden som en ekstra luksus er monteret med varme, der gør køreturen nogenlunde komfortabel, og fjerne behovet for diverse sikkerhedsforanstaltninger for at undgå vind og vejr, samt højhastigheds flyvende insekter. Desuden indeholder den nye model også en kaleche samt et ventilationsanlæg, der gør det muligt at holde varmen på de koldere dage, samt et bagagerum på hele 50 liter, der muliggøre en mindre indkøbstur.

Stadig en gaderacer

Trods de mere civiliserede forhold, skal man ikke tage fejl af X-Bow GT - det er stadig en gaderacer. Modellen indeholder stadig Audi's 2,0 TFSI-motor, der yder små 285 hK og et moment på ikke mindre end 420 Nm, og med en kampvægt på blot 847 kg., giver det trods alt en fart på 100 km/t på blot 4,1 sekunder med en topfart på 217 km/t.

Prisen er 72.500 euro eksklusiv alle afgifter - det er endnu ikke oplyst, om der er nogle forhandlere, der vil udbyde KTM X-Bow GT som leasingbil.