Fisker Automotive forbereder sig til konkurs

8. april 2013

Siden sommeren 2012 har Fisker Automotive søgt nye investorer, men noget tyder på den dansk designede elbil måske er ved at gå konkurs.

I sidste kvartal af 2012 gik en af de største producenter af batterier til el- og hybridbiler konkurs, hvilket satte Fisker Automotive uden en leverandør, samt havde følgevirkning i form af tilbagekaldelse og reparationer af defekte batterier. Alt i mens Fisker Automotive var under likviditetsmangel og søgte nye investorer for at kunne fortsætte udviklingen og produktionen. Skrinlagte projekter og en afskedigelse af 75 % af virksomhedens ansatte, har været tydelige indikationer på, at den moderne elbils producent har lidt af pengenød, men efter at det er kommet frem, at virksomheden har hyret advokatselskabet Kirkland & Ellis til at styre selskabet igennem en mulig konkursbegæring, er en konkurs ved at være en uundgåelig konsekvens. Virksomhedens stifter og siden hen CEO Henrik Fisker, valgte at træde tilbage i 2012, efter den megen postyr i løbet af året.

Fisker Automotive blev stiftet af den danske designer Henrik Fisker. Før Henrik besluttede sig for at starte egen produktion, har han stået bag flere skælsættende bildesigns så som Aston Martin DB9, BMW Z8 og Aston Martin V8 Vintage.

Fisker Automotive har været en markant spiller på markedet for elbiler, og har i høj grad været med til at vise hvor innovativ en producent kan være i form af teknik og design.