En tur på Nürburgringen for 948 millioner?

19. marts 2013

Tilbage i midten af 2012 måtte ledelsen begære Nürnburgringen konkurs, grundet en gæld på godt 2,8 milliarder og deraf manglende muglighed for at kunne sikre finanserne. Nu er hele arrangementet sat til salg for den nette sum af 948 millioner kroner.

Nürburgringen er en racerbane bygget rundt om byen Nürburg i Tyskland. Banen består af en Grand Prix bane fra 1984, og den væsentlig ældre del, North Loop, fra 1920'erne. Banen har et legendarisk ry for at være en af de mest udfordrende baner i verdenen, samt at have kostet over 200 menneskeliv igennem årene.

Banens oprindelige formål var, at bistå som testbane for diverse bilproducenter, men har sidenhen udvidet sit repertoire. I hverdagene er der mulighed for at tage sin privatbil med ud på en køretur på ringen, for et mindre beløb - hvilket blandt andet er set i det engelske bilprogram Top Gear. I 2009 blev der blandt andet åbnet et nyt kommercielt område, med hotel, indkøbscenter og en ny forlystelse, "Ring Racer", der dog aldrig har været i brug, grundet tekniske vanskeligheder.

Desuden ligger banen navn og sted til Tysklands absolut største rockfestival, "Rock am Ring", hvor op mod 100.000 rockfans hvert år tropper op.

948 millioner kroner er mange penge, men for det beløb følger hele forretningen med - mon ikke der er mulighed for at danne en rentabel forretning ud af foretagendet.