Og årets mest tilfredse ejere er...

2. maj 2013

Hvert år laver FDM deres AutoIndex-undersøgelse, der viser hvilke bilmærker der har de mest tilfredse ejere.

På en skala fra 1 til 7 har over 36.000 bilejere angivet deres tilfredshed med deres bilmærke. Indekset er heraf en sum af de point de forskellige bilejere har givet deres bilmærke i henholdsvis vurdering af bilen, vurdering af forhandleren og vurdering af værkstedet.

Vinderen af indekset, og dermed det bilmærke med de mest tilfredse bilejere, er igen i år BMW, der stadig har frarøvet Toyota fra den prestigefyldte titel. Toyota har ellers haft førstepladsen fra 2009 til 2011, men må nu nøjes med en sølle 4. plads ud af de 24 konkurrerende mærker. I toppen finder vi nemlig de tre store tyske mærker, BMW, Audi og Mercedes, hvor Audi og Mercedes har sneget sig foran ellers urokkelige Toyota.

De mest utilfredse bilejere er stadig Chevrolet, der med 761 indekspoint er hele 118 point fra BMW's førsteplads med 879 indekspoint.

Pointene bliver vægtet med 40 % til vurderingen af bilens komfort og kvalitet, og så 20 % for henholdsvis værkstedets formåen, forhandlernes kompetencer og loyaliteten over for bilmærket.